Studija slučaja Henig Furs

Kako lokalizovati web sajt?

Henig Furs, vodeći proizvođač bundi je želeo da obogati iskustvo svojim korisnicima na dalekom istoku, Kini, Rusiji i na brzo rastućim tržištima Evrope, u zemljama Baltika i Poljskoj.

Da bi postigli navedeno, kompanija Henig Furs je postavila zahtev – želeli su da im se razvije najnapredniji mogući ecommerce veb sajt, praktična onlajn prodavnica, koja u potpunosti može vizuelno da dočara kvalitet i ručnu izradu deluks bundi, dok bi kupcima takođe bilo omogućeno da putem sajta odmah poruče i unikatnu doradu ili izradu bunde po želji.

 

Izazov

Izazov sa kojim se kompanija Henig Furs suočila se sastojao u tome kako uspešno prezentovati svoje proizvode kupcima u svakoj od navedenih zemalja i regiona, a pri tom zadržati prepoznatljiv način na koji Henig Furs prezentuje svoj brend. Zbog svega navedenog izabrali su našu prevodilačku agenciju Worldwide Translations kao svog partnera za posao prevoda na jezike regiona i to pre svega zbog velikog iskustva koje naša agencija ima u radu sa luksuznim brendovima i međunarodnim kompanijama kao što su Jimmy Choo i Harrods. Henig Furs je takođe bila upoznata sa našim perfektnim kvalitetom prevoda i naročito lokalizacijama, gde jednostavno ne ostavljamo mesto za grešku.

Pored lokalizacije veb sajta kompanije Henig Furs na kineski, ruski, poljski, japanski i jezike Baltika, Henig Furs i Worldwide Translations su zajedno radili i na poboljšanju prevoda i lokalizaciji sajtova na nemački i francuski. Kao krajnji rezultat dobijene su potpuno lokalizovane verzije za kupce na ciljanim tržištima Henig Fursa. Korišćene su tehnike lokalizacije sajtova Roberta Lainga navedene na Mashable-u.

Ovde možete preuzeti našu detaljnu infografiku sa čeklistom kako da sprovedete lokalizaciju vašeg sajta, aplikacije ili igre.

luksuzne

Tehnologija

Da bi ispunili svoju ambiciju i isporučili skalabilno, cenovno opravdano rešenje, kompanija Henig Furs se opredelila da svoj veb sajt hostuje na Web Sharks ecommerce platformi. Sa jedne centralizovane platforme koja pokreće čitav set kanala i hostuje inovativne aplikacije, Henig Furs je veoma brzo bila spremna da pokrije omni-kanalnu prodaju i sprovede sve svoje marketinške strategije u delo, kao i da rukovodi svojom globalnom operacijom i razvije jedinstvene sposobnosti kako bi razlikovala svoj brend od konkurencije a istovremeno ga približila svojim kupcima putem svih kanala – veba, mobilnih uređaja i zemaljskih prodavnica.

Agencija Worldwide Translations je radila u sprezi sa integracionom agencijom kompanije Henig Furs, sa Digitas United-om, kako bi integrisala svaki sajt Henig Fursa sa jezičkom kućicom – inovativnim rešenjem koje omogućava ritejlerima da lako upravljaju svojim višejezičkim veb sajtovima. Tehnologija je omogućila savršenu integraciju Web Sharks ecommerce-a i STRELA-e, Worldwide Translations-ovog jezičkog menadžment sistema, koji je omogućio brz, siguran sistem za rukovođenje sa više sajtova u različitim lokalima, regionima i jezicima.

Kako bi obezbedili da sve navedeno bude ispunjeno na vreme i u okviru budžeta, agencija Worldwide Translations je blisko sarađivala sa kompanijom Henig FUrs i razvila jedinstveno jezičko uputstvo zasnovano na analizi postojećih kolaterala i na konverzacijama sa ključnim regionalnim osobljem i menadžerima.

Tim

Kompanija Henig Furs i Worldwide Translations su zajedno izabrali pravi pobednički tim lingvista iz pula agencije Worldwide Translations. U pul se birani lingvisti koji poseduju znanje o proizvodima i sektoru Henig Fursa, a ujedno imaju iskustvo u prevodu i lokalizaciji na jezike izabranih regiona. Najbolji prevodioci iz pula su potom izabrani i postali su deo posvećenog tima koji je radio na projektu Henig Fursa od začetka do završetka.

tim

Prevodilačka memorija

Napredna tehnologija tzv. \“prevodilačke memorije\“ agencije Worldwide Translations koja je korišćena na ovom projektu lokalizacije veb sajta je omogućila najviši nivo pouzdanosti prevoda i efikanosti rada, što je u konačnici rezultovalo velikim popustom na celokupan posao prevoda i lokalizaije koji je firma Henig Furs dobila.

Scroll to Top